Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ - AVOCADO AND CHICKEN SALAD

      ΥΛΙΚΑ:

  • 3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 1/2 φλιτζάνι κοτόπουλο ψημένο
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
      Για το dressing:
  • 70mL ελαιόλαδο
  • 25mL ξύδι ή χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι
      ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και την ντομάτα και κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το βρασμένο ρύζι και προσθέτουμε το καλαμπόκι, την ντομάτα, το κοτόπουλο και το αβοκάντο. Σε ένα δοχείο, ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing και το περιχύνουμε στην σαλάτα μας. Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε. Ιδανικό πιάτο για να αξιοποιήσουμε τα περισσευούμενα της εβδομάδας.

     INGREDIENTS:
  • 3 cups cooked rice
  • 1 large tomato
  • 1 cup corn
  • 1 ripe avocado
  • 1 1/2 cup cooked chicken
  • some parsley for decoration
    For the dressing:
  • 70mL olive oil
  • 25mL vinegar or lemon juice
  • 1 teaspoon honey
  • 2 teaspoons mustard
  • salt and pepper

     INSTRUCTIONS:

    Cut the tomato, the chicken into cubes and the avocado into slices. Put the cooked rice, the corn, the tomato, the chicken and the avocado in a bowl. In a small bowl, mix all the ingredients for the dressing and dress the salad with it. Garnish with some parsley and enjoy. Ideal for using the week's leftovers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου