Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

   ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια 
  • 2 αβγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 1 μεγάλη πατάτα 
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 50γρ. τυρί γκούντα τριμμένη
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. φρυγανιά 
  • 100γρ. αλεύρι (ή όσο πάρει)
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 3 κ.γ. αλάτι (ή όσο προτιμάτε)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. σουσάμι άσπρο
  • 4 κ.σ. κουταλιές σουσάμι μαύρο
   ΟΔΗΓΙΕΣ:

  Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε το 'κεφάλι'. Καθαρίζουμε την πατάτα και το κρεμμύδι. Τρίβουμε όλα τα λαχανικά στο 'χοντρό' του τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, Σε αυτά προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί κρέμα, τη φέτα, την τριμμένη γκούντα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, τα 50γρ. φρυγανιά, το αλεύρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε το μίγμα να είναι 'δεμένο'. Σ' ένα ταψί, βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω σ' αυτήν ραντίζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σε όλη τη λαδόκολλα τα 25γρ. φρυγανιά, 2 κ.σ. σουσάμι άσπρο και 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο. Απλώνουμε όλο το μίγμα με το κολοκύθι από πάνω και απλώνουμε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Από πάνω, ραντίζουμε 1 κ.σ.ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα 25γρ.φρυγανιάς, 2 κ.σ. σουσάμι άσπρο και 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Καλή επιτυχία!




     

4 σχόλια:

  1. Hello! Θέλω πολύ να το δοκιμάσω, ίσως αυριο! Απορία: Τι μέγεθος ταψιού προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Λοιπόν, το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 34x38cm. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  2. Τα κολοκυθάκια δεν θα χρειαστεί να τα στραγγίσουμε? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου! Χρειαζόμαστε την υγρασία, αλλά μπορούμε λίγο με τα χέρια να τα πιέσουμε ώστε να φύγει λίγο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή