Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ (ΣΟΥΡΙΜΙ)

      ΥΛΙΚΑ:
  • 350γρ. μακαρόνια βίδες ολικής άλεσης
  • 140γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 140γρ. αρακά βρασμένο
  • 250γρ. σουρίμι - το βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ στο ψυγείο με τα κατεψυγμένα ψάρια
  • 6-7 κλωναράκια σέλινο
  • 7 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • λίγη καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
      ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Βγάζουμε το σουρίμι από τη συσκευασία (κάθε ''καβούρι'' είναι τυλιγμένο σε ξεχωριστή συσκευασία) και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να ξεπαγώσουν και μετά ρίχνουμε 2 κ.σ. ξύδι. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σ΄ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τις 2 κ.σ. ξύδι, την πάπρικα (γλυκιά και καυτερή), το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε καλά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα μακαρόνια, το καλαμπόκι, τον αρακά, το ψιλοκομμένο σουρίμι και τη σος μαγιονέζας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Γαρνίρουμε με λίγο σέλινο. Είναι ένα διαφορετικό πιάτο που θα αγαπήσετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου