Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 6 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 6 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 3 σύκα αποξηραμένα
  • 9 καρύδια (18 μισά)
  • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα


        ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Κόβουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα ώστε να δημιουργηθεί μια ''τσέπη''. Κόβουμε τα σύκα πρώτα στη μέση και μετά πάλι δημιουργούμε μια ''τσέπη''. Σε κάθε τσέπη βάζουμε το μισό από ένα καρύδι και το πιέζουμε να κλείσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα με προσοχή να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία της και καεί. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να την λιώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ για 30 δευτερόλεπτα, τη βγάζουμε και ανακατεύουμε. Το κάνουμε αυτό μέχρι να λιώσει τελείως. Βουτάμε τα αποξηραμένα φρούτα μέσα στη σοκολάτα και τα βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη λευκή σοκολάτα και την ''στάζουμε'' πάνω από τα σοκολατάκια με τυχαίο τρόπο, με ένα πιρούνι. Αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως πάνω στη λαδόκολλα και σερβίρουμε. Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα γιορτινά σοκολατάκια, που θα καταπλήξουν τους φίλους και τους συγγενείς σας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου