Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

        ΥΛΙΚΑ:

          Για την τάρτα: 

  • 125γρ. κρύο αγελαδινό βούτυρο σε μικρά κυβάκια
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2-4 κ.γ. κρύο νερό 
         Για τη γέμιση:

  • 2 λουκάνικα με πράσο (200γρ.) κομμένα 
  • 400γρ. μανιτάρια champinions 
  • 2 μεγάλα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 ντοματίνια
        Για την κρέμα τυριού:

  • 200mL κρέμα γάλακτος με 12% λιπαρά
  • 80mL γάλα 
  • 100γρ. γκούντα τριμμένη
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αβγό και 1 ασπράδι
  • 100γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • αλάτι
  • πιπέρι

         ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το νερό. Πλάθουμε μια σφιχτή ζύμη, προσθέτοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κόβουμε σε κομματάκια τα λουκάνικα και τα μανιτάρια στα τέσσερα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το λουκάνικο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για ακόμη 5-8 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα τυριού. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε την ταρτιέρα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και λουκάνικα και τα απλώνουμε στην τάρτα. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα τυριού. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε κ αυτά από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαμβάνουμε. Είναι μια χειμερινή συνταγή, που σίγουρα θα αγαπήσετε!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου