Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ

        ΥΛΙΚΑ:
 
        Για τη βάση:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.γ. baking soda
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • χυμό από μισό πορτοκάλι (4-5 κ.σ.)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 50γρ. καρύδια τριμμένα
        Για το σιρόπι:

  • 1/2  φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 3/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • φλούδα από μισό πορτοκάλι
       Για την κρέμα:

  •  1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης
  • 1 φάκελο σαντιγύ γιώτης 
  • 600mL γάλα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μέλι


       ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης, την σαντιγύ και όλο το γάλα μαζί σε ένα μίξερ για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και σφιχτό το μίγμα. Προσθέτουμε το ένα κουταλάκι μέλι και το μισό κουταλάκι κανέλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ
και το βάζουμε στο ψυγείο. Σ' ένα μίξερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη βάση μελομακάρονο και χτυπάμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη. Πιέζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και αμέσως σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Προσθέτουμε από πάνω την κρύα κρέμα και τα τριμμένα καρύδια και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Αυτή η πρωτότυπη συνταγή θα καταπλήξει εσάς και τους φίλους σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου