Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • νερό όσο πάρει (περίπου 200mL)
  • 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • 100γρ. φέτα
  • 60γρ. τυρί κρέμα
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

        
ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το σκόρδο σε σκόνη, το πιπέρι και προσθέτουμε νερό (χλιαρό) μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά. Όταν φουσκώσει, πλάθουμε λίγο ακόμα τη ζύμη και φτιάχνουμε τα κριτσίνια ένα-ένα παίρνοντας κάθε φορά ζύμη σε μέγεθος μικρότερο ενός καρυδιού και πλάθοντας τα μακρόστενα. Η ζύμη φτιάχνει 20-30 κομμάτια. Βάζουμε τα κριτσίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο νερό και από πάνω πασπαλίζουμε το μαύρο σουσάμι. Αφήνουμε το ταψί σε κλειστό φούρνο για 10 λεπτά και τα ψήνουμε σε φούρνο χωρίς προθέρμανση στους 200 για 15-20 λεπτά. Για τη σως φέτας, λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και 1-2 κ.σ. νερό. Ότι πρέπει για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου