Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΚΕ'Ι'Κ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 140γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 1/5 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 35 γρ. παπαρουνόσπορο
  • 70mL. ηλιέλαιο
  • 180mL γάλα με 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
        Για το γλάσο:
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 7-8 κ.σ. χυμό λεμονιού


        ΟΔΗΓΙΕΣ:

        Πρώτα βάζουμε το χυμό λεμόνι μέσα στο γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Αυτό το μίγμα θα ''κόψει'' δηλαδή θα αρχίσει να μοιάζει με γιαούρτι γι' αυτό μην φοβηθείτε! (αυτό το λένε buttermilk και χρησιμοποιείται στα κέικ για την υπέροχη υφή που προσδίδει). Σ' ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο και το αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, μετά τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Εναλλάσσουμε την προσθήκη του γάλακτος με το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 175  για 45-55 λεπτά. Σ' ένα μπολ, φτιάχνουμε το γλάσο με τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού.  Όταν κρυώσει, περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο. Ένα διαφορέτικο κέικ με υπέροχη υφή, που όμοιό του δεν έχετε δοκιμάσει!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου