Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 5 μεσαίες πατάτες
  • 300mL γάλα
  • 200mL κρέμα γάλακτος (με όσα λιπαρά επιθυμούμε)
  • 150γρ. τριμμένα τυριά (γκούντα, ξερή μυζήθρα, edam.. )
  • 25γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι


            ΟΔΗΓΙΕΣ:

         Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τις κομμένες πατάτες για να φύγει το πολύ άμυλο και έπειτα τις βάζουμε σε μια πετσέτα. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μας. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ ή ταψί.  Αρχίζουμε τη συναρμολόγηση. Βάζουμε μια στρώση με πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σκόρδο, περιχύνουμε με λίγο από το μίγμα γάλακτος-κρέμας γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυριά. Συνεχίζουμε αυτές τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα. Ένα εναλλακτικό συνοδευτικό που θα ταιριάξει τέλεια στο κυριακάτικο τραπέζι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου