Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

        ΥΛΙΚΑ:

    Για τη ζύμη:

  • 480γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240mL χλιαρό γάλα 
  • 30γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 55γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

   Για τη γέμιση:

  • 80γρ. βούτυρο
  • 13γρ. κανέλα (περίπου 2 κ.γ.)
  • μια πρέζα αλάτι
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  Για το γλάσο:

  • 120γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30mL γάλα
  • 1 βανίλια


    ΟΔΗΓΙΕΣ:

 Ζεσταίνω λίγο τα 240mL γάλα ώστε να είναι χλιαρό. Σ' αυτό προσθέτω τα 30γρ, ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω πολύ καλά και αφήνω τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, τα αβγά, το αλάτι, τα 55γρ. βούτυρο, το μίγμα με τη μαγιά και πλάθω ένα μαλακό ζυμάρι που ξεκολλάει από τα χέρια. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσω λίγο ακόμα αλεύρι για να το πετύχω. Αφήνω τη ζύμη σκεασμένη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Φτιάχνω τη γέμιση ανακατεύοντας τα 80γρ. βούτυρο, την κανέλα, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Σε μια αλευρομένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 30cm x 45cm και απλώνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγω τη ζύμη ώστε να γίνει ένα ρολό, την κόβω σε 12 ίσα κομμάτια και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο. Αφήνω τα ρολά σκεπασμένα, σε ένα ζεστό μέρος για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά. Ανακατεύω τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια για να φτιάξω το γλάσο και το περιχύνω πάνω από τα ψημένα ρολά. Τρώγονται ζεστά! Προσοχή! Αν όταν φτιάχνετε τη συνταγή κάνει κρύο, το ζυμάρι θα φουσκώσει πολύ δύσκολα. Εγώ όσο φτιάχνω τη συνταγή, βάζω το φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά, μετά τον σβήνω και προσθέτω το ζυμάρι, όσο είναι ζεστός. Με αυτό τον τρόπο τα ζυμάρια σας θα φουσκώσουν τέλεια! Η μόνη συνταγή για ρολά κανέλας που θα χρειαστείτε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου