Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ (ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ)

      ΥΛΙΚΑ:

  • 3 μεσαία ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1/2 λεμόνι ή λάιμ
  • 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδο ή κομματάκια σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι


     ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Κόβουμε στη μέση τα αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τη σάρκα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Κόβουμε σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ. Στύβουμε από πάνω τους το μισό λεμόνι (δοκιμάζουμε συνέχεια κατά την προσθήκη γιατί λεμόνι από λεμόνι έχει διαφορά). Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πιρούνι λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες και να υπάρχουν πολύ μικρά κομματάκια από τα λαχανικά. Σερβίρουμε με τσιπς (νάτσος). Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή τότε σίγουρα θα σας εκπλήξει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου