Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

      ΥΛΙΚΑ:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 700γρ. καρότα (7-8 μεσαία καρότα)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. φασκόμηλο
  • χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
  • 1,7-1,8 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές γιαούρτι (για σερβίρισμα)
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο (για σερβίρισμα)
  • μπούκοβο (για το σερβίρισμα)
 
         ΟΔΗΓΙΕΣ:


       Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά μας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το φασκόμηλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Με ένα μπλέντερ χειρός, κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, με λίγο κολοκυθόσπορο, με μπούκοβο (προαιρετικά) και με λίγο ελαιόλαδο. Αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες. Χορταστική και πεντανόστιμη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου