Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΚΕ'Ι'Κ ΚΑΡΟΤΟ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 270mL ηλιέλαιο
  • 120γρ. ζάχαρη λευκή
  • 120γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αβγά
  • 300γρ. καρότο τριμμένο
  • 80γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 60γρ. σταφίδες
  • 1/4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1/4 κ.γ. τζίντζερ ζαχαρωμένο τριμμένο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
         Για το γλάσο:

  • 140γρ. τυρί κρέμα
  • 30γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. γάλα

         ΟΔΗΓΙΕΣ:


    Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλέυρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι, το γαρύφαλλο, τη βανίλια, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο μίξερ, βάζουμε το ηλιέλαιο, την καστανή ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Σιγά-σιγά όσο χτυπάει το μίξερ, προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσει. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μίγμα το τριμμένο καρότο, τα καρύδια, το τζίντζερ και τις σταφίδες. Ψήνουμε το μίγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει για να προσθέσουμε το γλάσο. Για το γλάσο χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα για 2-3 λεπτά. Διακοσμούμε το κέικ με το γλάσο και σπάμε λίγα καρύδια για γαρνίρισμα. Η τέλεια συνταγή για κέικ καρότο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου