Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ. μακαρόνια βίδες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/3 κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 κίτρινη πιπεριά
  • 1/3 πορτοκαλί πιπεριά
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 15 ελιές
  • 150γρ. φέτα
  • 4-5 κλωνάρια μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
      Για το dressing:

  • 100mL ελαιόλαδο
  • 30mL ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
      ΟΔΗΓΙΕΣ:

 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το καρότο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τους προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να μη λιώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα μακαρόνια. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το μαϊντανό και τη φέτα και τα προσθέτουμε και αυτά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου