Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

       ΥΛΙΚΑ:

   Για τa παντεσπάνια (3):

  • 340γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75γρ. κακάο
  • 200γρ. ζάχαρη λευκή
  • 135γρ. ζάχαρη καστανή
  • 190γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 375mL νερό που έχει μόλις βράσει
  • 2 βανιλίνες
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  Για το σιρόπι:

  • 50γρ. ζάχαρη
  • 50mL νερό
  • 2 κ.σ. λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
  Για την κρέμα σαντιγύ:
  • 450mL κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 Για τα βύσσινα:
  • 1 κονσέρβα 425γρ. κομπόστα βύσσινα σε σιρόπι
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ
 Για τα σοκολατένια δέντρα:
  • 200γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα

      ΟΔΗΓΙΕΣ:

Για τη σαντιγύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να πήξει. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την τοποθετολυμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Για τα παντεσπάνια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ζεστό νερό, την καστανή ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Το αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα βάζουμε το βούτυρο και τη λευκή ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά,.Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σε 3-4 δόσεις το μίγμα με το αλεύρι στο μίξερ, μέχρι να τελειώσει. Στο τέλος, ρίχνουμε το μίγμα με το κακάο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε το μίγμα σε 3 στρογγυλές φόρμες 22 εκατοστών, στις οποίες έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν τελείως. Για τα βύσσινα, ανοίγουμε την κονσέρβα, σουρώνουμε το χυμό και τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το κορν φλαουρ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε μέσα τα βύσσινα και το αφήνουμε να κρυώσει. Για τα σοκολατένια δέντρα, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων. Κόβουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από την άκρη, ώστε να τρέχει λίγη σοκολάτα. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε μια λεία επιφάνεια. Για να σχηματίσουμε τα δέντρα, φτιάχνουμε πρώτα μια γραμμή σοκολάτας για τον κορμό και μετά φτιάχνουμε τα κλαδιά δεξιά και αριστερά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και να στερεοποιηθούν. Για το σιρόπι, σε ένα καταρολάκι σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και το βράζουμε για 2 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει. Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα, βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια τουρτιέρα και με ένα πινέλο αλείφουμε το 1/3 από το σιρόπι σε όλη του την επιφάνεια. Έπειτα, στρώνουμε μια στώση από το μίγμα με τα βύσσινα σε όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε με μια στρώση σαντιγύ και μετά το δεύτερο παντεσπάνι. Κάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά. Όταν βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι, καλύπτουμε όλο το γλυκό με τη σαντιγύ. Πάνω στο κέντρο, βάζουμε το μίγμα με τα βύσσινα και γύρω-γύρω κολλάμε τα σοκολατένια δέντρα. Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγη κουβερτούρα. Αυτή η τούρτα θα εντυπωσιάσει συγγενείς και φίλους, εμφανισιακά αλλά και γευστικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου