Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη (3 αν το θέλετε πολύ γλυκό)
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φλούδα από μισό λεμόνι
  • 3 κ.σ. καρύδια
  • 3 κ.σ. σταφίδες


          ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσοχή, καίγεται εύκολα! Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι χωρίς τη φλούδα λεμονιού, με προσοχή γιατί θα αρχίζει να ατμίζει έντονα. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Πιέζουμε το μίγμα σε μια φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου