Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

ΤΑΡΤΑ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

        ΥΛΙΚΑ:

  Για την τάρτα:

  • 150γρ. βούτυρο κρύο
  • 270γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 85γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας:

  • 180γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 140γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάζ σοκολάτας γάλακτος:

  • 170γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 125γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι


  • διακοσμητικά σοκολατάκια για το σερβίρισμα
    
         ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (food processor) βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και το χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια μπάλα. Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία με τα χέρια μας, τρίβωντας το βούτυρο με το αλεύρι, φτιάχνοντας ''ψίχουλα'' που σιγά-σιγά ενώνονται. Πιέζουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε μια διαφανή μεμβράνη.Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα 30εκ.  με αποσπώμενη βάση που έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας, σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, το αλάτι και το μέλι και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 45-60 δευτερόλεπτα. Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάζ. Αν δεν έχει λιώσει όλη η σοκολάτα, το ξαναβάζουμε στα μικροκύματα. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία για την γκανάζ σοκολάτας γάλακτος. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Αφαιρούμε την τάρτα από την ταρτιέρα και τη βάζουμε στο πιάτο όπου θα τη σερβίρουμε. Βάζουμε 1 κ.σ. λευκή γκανάζ στο κέντρο της τάρτας. Από πάνω προσθέτουμε 1 κ.σ. γκανάζ σοκολάτας γάλακτος. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν και οι δύο γκανάζ. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Γαρνίρουμε με διακοσμητικά σοκολατάκια και είναι έτοιμη!



1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγες! Θα μπορούσαμε να φτιαξουμε το ζυμάρι της τάρτας χωρίς ζάχαρη ή με κατι εναλλακτικό της ζάχαρης, όπως στέβια ή μέλι;
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή