Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. μακαρόνια βίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 2 κολκυθάκια
  • 140γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 100γρ. παριζάκι κομμένο σε κύβους
  • 4-5 κλωνάρια μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
     Για τη σος γιαουρτιού:

  • 180γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
    
          ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τυ πακέτου, τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα βάζουμε σε ένα μπολ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα κολοκυθάκια. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τη πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάριζα που έχουμε κόψει σε κύβους, και το καλαμπόκι. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Για τη σος γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα μακαρόνια, τα λαχανικά με την πάριζα και τη σος γιαουρτιού. Προσθέτουμε το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου