Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 650γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου (8-9 κομμάτια)
  • 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400γρ. ντοματάκι κονκασέ (κονσέρβας)
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • 6-7 κλωναράκια μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

        ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα (ή χύτρα) σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το ντοματάκι, τον πελτέ, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και πολύ λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν γίνει αυτό, μεταφέρουμε το φαγητό αφαιρώντας το πολύ νερό, σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου έτσι ώστε να έχουν 3-4 εκαστοστά απόσταση το ένα από το άλλο. Πάνω από κάθε φιλέτο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί (το κόβουμε για να δούμε αν έχει ψηθεί μέσα). Σερβίρουμε ζεστό με συνοδεία φέτας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου