Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο 
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

         ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (στο λεπτό) και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε και αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε καλά. Το μίγμα θα είναι λίγο υδαρό, αλλά αυτό θα βοηθήσει στο να παραμείνουν ζουμερά τα μπιφτέκια όταν ψηθούνε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου για 30 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα στο 15λεπτο. Στύβουμε χυμό λεμονιού σερβίρουμε ζεστά! Συνοδεύουμε προαιρετικά με sweet chilli sauce.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου