Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ, ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

         ΥΛΙΚΑ:

       
        Για 4 άτομα:


  • 400γρ. κινόα
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 μπρόκολο
  • 3 κολοκυθάκια
  • 200γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 100γρ. κάσιους
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


        ΟΔΗΓΙΕΣ:

   Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι κάτωαπό τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να βγαίνει διαυγές. Βράζουμε την κινόα, όπως βράζουμε το ρύζι και τη σουρώνουμε πολύ καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε με κομμάτια τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα μικρά φουντάκια από το μπρόκολο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι για να ψηθεί το μπρόκολο και να μην είναι πολύ σκληρό. Όταν έχουν ψηθεί τα λαχανικά (όχι πολύ-θέλουμε να καρατάνε) , αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε το καλαμπόκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σε ένα καθαρό τηγανάκι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα κάσιους (χωρίς ελαιόλαδο) και τα γυρνάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Καθαρίζουμε το ένα πορτοκάλι με ένα κοφτερό μαχαίρι και βγάζουμε προσεχτικά τη σάρκα του σε ''φιλέτα''. Ψιλοκόβουμε τα φράσκα κρεμμυδάκια. Για το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι, το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Για να συνθέσουμε το πιάτο, βάζουμε την κινόα, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα φιλέτα πορτοκαλιού, τα κάσιους, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Αυτό το πιάτο είναι νηστίσιμο ή αλλιώς vegan και μπορεί να σταθεί από μόνο του σαν κυρίως γεύμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου