Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα  γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
          ΟΔΗΓΙΕΣ:

        Το βράδυ πριν φτιάξουμε τη συνταγή, μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας. Προσθέτουμε νερό, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τα ρεβύθια και 200mL νερό περίπου και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αν θέλουμε τελειώνουμε τη συνταγή εδώ. Αλλά εγώ, για μια πιο χυλωμένη σάλτσα, τα μεταφέρω σε ένα πυρέξ, κόβω το δεύτερο κρεμμύδι σε φέτες και το απλώνω από πάνω. Ραντίζω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με  αέρα για 10-15 λεπτά.



     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου