Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

      ΥΛΙΚΑ (για 2 πίτσες):

 Για τη ζύμη:

  • 300γρ, αλεύρι σκληρό
  • 200mL νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 200mL χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τα toppings:

  • 300γρ. ανθότυρο (με λίγα λιπαρά)
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 140γρ. regato τριμμένο
  • 1 ντομάτα
  • 2 χούφτες baby ρόκα
  • 1-2 κ.γ. γλάσο βαλσαμικού

        ΟΔΗΓΙΕΣ:

 Για τη ζύμη, ζεσταίνουμε λίγο το νερό μας και του προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσοχή το νερό μας πρέπει να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό γιατί θα σκοτώσει τη μαγιά. Σε ένα μίξερ με γάντζο ή σε ένα μπολ (όπου θα ζυμώσουμε με τα χέρια μας τη ζύμη), βάζουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ξεκινάμε το μίξερ και το έχουμε σε μέτρια λειτουργία για 8-10 λεπτά μέχρι όλη η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι πάνω στο γάντζο. Αυτό πρέπει να περιμένουμε αν την πλάθουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε με φιλμ. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν περάσουν αυτά τα λεπτά, χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα στρογγυλό και πάχος 1-2 εκατοστά περίπου. Βάζουμε το κάθε ζυμάρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τη μοιράζουμε στα δύο ζυμάρια. Προσθέτουμε στην καθεμία από 70γρ. regato τριμμένο, από 150γρ. ανθότυρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια και από 50γρ. τυρί κρέμα διασκορπισμένο σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και τη μοιράζουμε στις 2 πίτσες. Αφήνουμε τις πίτσες για 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο και τις ψήνουμε μια-μια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα για 25 περίπου λεπτά την καθεμία. Τις κόβουμε σε 8 κομμάτια την καθεμία και γαρνίρουμε με ρόκα και γλάσο βαλσαμικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου