Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΚΡΑΝΟΛΑ

        ΥΛΙΚΑ:

     Για 10 κομμάτια

     Για τα ταρτάκια:
  • 90γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50γρ. ξηροί καρποί ή σπόροι (αμύγδαλα ή κάσιους ή κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο ή μίγμα αυτών)
  • 10γρ. σπόρους chia (αν δεν έχουμε βάζουμε 60γρ. ξηρούς καρπούς)
  • 20γρ. ηλιέλαιο
  • 35γρ. μέλι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 βανιλίνη
  • μια πρέζα αλάτι
     Για την κρέμα:
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι

  • φράουλες για διακόσμηση


     ΟΔΗΓΙΕΣ:

   Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τους ξηρούς καρπούς ή τους σπόρους ή το μίγμα αυτών και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη, τους σπόρους chia, το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, τη βανιλίνη και το αλάτι. Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χωρίζουμε τη γκρανόλα σε 10 θήκες για ταρτάκια διαμέτρου 10 εκατοστών και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί το ταρτάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Προσοχή η γκρανόλα καίγεται πολύ εύκολα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα βγάζουμε από τις θήκες. Για την κρέμα, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τ γιαούρτι και το μέλι και με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Διακοσμούμε με φράουλες ή με όποιο φρούτο επιθυμούμε. Αυτή είναι μια εκδοχή για πιο υγιεινά ταρτάκια, χωρίς πολλές θερμίδες για να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου