Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

      ΥΛΙΚΑ:

  • 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 500γρ. ντομάτα στον τρίφτη (1 πακέτο)
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 120γρ. φέτα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
     ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Σε ένα πυρέξ, βάζουμε την ντομάτα στον τρίφτη και αραιώνουμε με 200mL νερό. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στρώνουμε τα φιλέτα μας σε μια επιφάνεια και απλώνουμε από πάνω τους μια λαδόκολα. Χτυπάμε τα φιλέτα με ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. ένα τηγάνι), ώστε να απλώσουν και να λεπτύνουν. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Στη μια άκρη κάθε φιλέτου μοιράζουμε τα κρεμμύδια με πιπεριές και προσθέτουμε από ένα κομμάτι στενόμακρο φέτα (περίπου 15γρ. το καθένα). Τυλίγουμε τα φιλέτα και στερεώνουμε τη γέμιση με μια οδοντογλυφίδα. Βάζουμε τα ρολά στο πυρέξ με τη σάλτσα ντομάτας, φροντίζοντας η οδοντογλυφίδα να είναι μέσα στη σάλτσα. Ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Οπωσδήποτε ελέγχουμε αν έχει ψηθεί μέσα. Σερβίρουμε με μακαρόνια ή ρύζι και απολαμβάνουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου