Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΚΕ'Ι'Κ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

        ΥΛΙΚΑ:
  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180γρ. ζάχαρη 
  • 120γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 150γρ. βούτυρο
  • 150γρ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα βερίκοκα και παπάγια)
  • 50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη


          ΟΔΗΓΙΕΣ:


             Σε ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder. Στο μίγμα αυτό με το αλεύρι προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε αυτό είναι για να μην καθίσουν όλα τα στερεά υλικά στον πάτο του κέικ αφού το ψήσουμε. Προσθέτουμε το μίγμα σιγά-σιγά στο μίξερ. Προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ψησίματος, πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-55 λεπτά. Ένα κέικ για να απολαύσετε με συγγενείς και φίλους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου