Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΚΕ'Ι'Κ ΚΑΝΕΛΑΣ

      ΥΛΙΚΑ:
  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180γρ. ζάχαρη 
  • 120γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 150γρ. βούτυρο
  • 50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη


          ΟΔΗΓΙΕΣ:



             Σε ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα, το αλάτι και το baking powder. Στο μίγμα αυτό με το αλεύρι προσθέτουμε τα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε αυτό είναι για να μην καθίσουν όλα τα στερεά υλικά στον πάτο του κέικ αφού το ψήσουμε. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά στο μίξερ. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ψησίματος, πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-55 λεπτά. Ένα κέικ για να απολαύσετε με συγγενείς και φίλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου