Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

       ΥΛΙΚΑ:


  • 500γρ. πένες ολικής άλεσης
  • 50γρ. gouda τριμμένη
  • 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200γρ. φέτα σε κύβους


   Για τη σάλτσα βασιλικού:

  • 500γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  Για τα λαχανικά:
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
    ΟΔΗΓΙΕΣ:

Για τα λαχανικά. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάνε τα μπαχαρικά παντού και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Για τη σάλτσα ντομάτας. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τελείως. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το μίγμα με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και 200mL περίπου ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε και το βασιλικό. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, βγάζοντας τες 1-2 λεπτά νωρίτερα. Στραγγίζουμε το νερό και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα ψημένα λαχανικά -εκτός από λίγα- και τα τυριά -εκτός από λίγα. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω, βάζουμε τα λίγα λαχανικά και τα λίγα τυριά που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και απολαμβάνουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου