Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κίτρινη πιπεριά
  • 1/4 κόκκινη πιπεριά
  • 500γρ. μέτριο κριθαράκι 
  • 200mL χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

           ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ένα καρότο, το ένα κολοκυθάκι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα λαχανικά και σοτάρουμε  για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και 1 λίτρο νερό περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά. Μεταφέρουμε το κριθαρότο σε μια γάστρα ή σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε 200mL νερό. Βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και θυμάρι. Τρίβουμε το ένα καρότο και το ένα κολοκυθάκικαι το προσθέτουμε κι αυτό. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Σε ένα τηγάνι και δυνατή φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε τα κεφτεδάκια πάνω από το κριθαρότο και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε! Αν θέλουμε, στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου