Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. πένες
  • 200γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 150γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή 2 μεγάλες χούφτες φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ντοματίνια
  • 300mL γάλα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί τριμμένο (ότι και όσο προτιμάμε)
         ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Βράζουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο, τις στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν μέσα. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και λίγο αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κιμά κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το σπανάκι. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στο μπολ με τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε λίγο το τηγάνι μας και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεόυμε με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα που έχουμε ζεστάνει μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το σοταρισμένο κιμά και τα λαχανικά, τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε ζωμό από τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου