Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

BANOFFEE

         ΥΛΙΚΑ:
  • 400γρ. μπισκότα digestive
  • 100γρ. βούτυρο
  • 200mL κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • διακοσμητικά σοκολατάκια ή τρούφα σοκολάτας


            ΟΔΗΓΙΕΣ:

     
  Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα. Για να το κάνουμε αυτό, αφαιρούμε την ετικέτα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα (χωρίς να ανοίξουμε την κονσέρβα). Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τελείως την κονσέρβα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5-3 ώρες με μισάνοιχτο το καπάκι της κατσαρόλας. Με μια λαβίδα, αφαιρούμε το κουτάκι από το ζεστό νερό και το αφήνουμε κάπου μέχρι να κρυώσει τελείως. Ανοίγουμε την κονσέρβα και βάζουμε την καραμέλα γάλακτος που φτιάξαμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατεύσει. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μπλεντερ τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και το μίγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Πιέζουμε πολύ καλά το μίγμα σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, ώστε να σχηματίσουμε την τάρτα μας. Απλώνουμε την καραμέλα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όση από την καραμέλα θέλουμε, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τι βάζουμε σε λενα μπολ΄. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλατος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγύ. Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από τις μπανάνες, προσθέτουμε τα διακοσμητικά σοκολατάκια και απολαμβάνουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου