Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

      ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 αγγουράκι
  • 15 πολύχρωμα ντοματίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 1/3 πράσινη πιπεριά
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 100γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
         ΟΔΗΓΙΕΣ:
 
       Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το στραγγίζουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγούρι (στο αγγούρι βγάζουμε τα σπόρια) και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη φέτα σε κυβάκια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι και προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου