Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

          ΥΛΙΚΑ:

   Για την πανακότα:

  • 500mL κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 550mL γάλα
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
 Για τη σάλτσα ακτινίδιο:
  • 2 ώριμα ακτινίδια
  • 250mL νερό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

       ΟΔΗΓΙΕΣ:

  Σε ένα μπολ, βάζουμε κρύο νερό και τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ζάχαρη και το αλάτι και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη. Σουρώνουμε με το χέρι μας τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει. Για τη σάλτσα ακτινίδιο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα ακτινίδια και τα βάζουμε σε ένα τηγανάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το φρούτο και να μείνουν λίγα υγρά. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Ξεφορμάρουμε την πανακότα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ακτινίδιο και απολαμβάνουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου