Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

       ΥΛΙΚΑ:

Για τα μπιφτεκάκια:

  • 500γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 αβγό
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 500γρ. χυμό ντομάτας
  • 100mL λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το ρύζι μπασμάτι:
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

   ΟΔΗΓΙΕΣ:

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου: Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Τρίβουμε στο 'χοντρό' του τρίφτη το κρεμμύδι και στο ΄λεπτό' του τρίφτη τα καρότα. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας τα λαχανικά μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τον κιμά. Επίσης, προσθέτουμε τη βρώμη, το αβγό, την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι,την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου και πλάθουμε το μίγμα πολύ καλά με τα χέρια μας. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φτιάχνουμε μικρά μπιφτεκάκια από το μίγμα μας. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 18-20 λεπτά. Για τη σάλτσα ντομάτας: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και έπειτα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το χυμό ντομάτας και 150-200mL νερό περίπου, κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε βρασμένο νερό. Όταν βράσει η σάλτσα, βάζουμε μέσα τα μπιφτεκάκια και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα. Για το ρύζι μπασπάτι: Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια βρασμένο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να το απορροφήσει όλο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε από πάνω μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι. Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια πάνω στο ρύζι, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου