Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ ΓΙΑΧΝΙ

  ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 250mL  χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 100γρ. χαλούμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

        ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το πελτέ, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 1 περίπου ποτήρι νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χαλούμι σε κύβους. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και  λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ακόμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου