Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

   ΥΛΙΚΑ:

Για τα μπιφτέκια:

  • 500γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 5 κ..σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 100mL σάλτσα σόγιας
  • 50mL ξύδι
  • 50γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος ενός αντίχειρα

  • μαύρο και άσπρο σουσάμι, ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Τρίβουμε στο λεπτό του τρίφτη το καρότο, το κολοκύθι και το κρεμμύδι, τα σφίγγουμε με το χέρι μας ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το αβγό, τη βρώμη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, την πάπρικα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο grill για μισή ώρα περίπου (τα γυρνάμε στα 15'). Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει. Βγάζουμε τα μπιφτεκάκια από το φούρνο, τα βάζουμε στη σάλτσα που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι basmati γαρνίρουμε με μαύρο και άσπρο σουσάμι, μαϊντανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου