Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΚΕ'Ι'Κ ΜΕ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

  ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. ζάχαρη 
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αβγά
  • 100γρ. βούτυρο
  • 50γρ. ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη
  • 150γρ. ζαχαρωμένα φρούτα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι


          ΟΔΗΓΙΕΣ:

          Σ' ένα μπολ ζυγίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το αλάτι, τη βανιλίνη, το baking powder και τα ζαχαρωμένα φρούτα (κρατάμε λίγα για να γαρνίρουμε). Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι να τα ενσωματώσουμε όλα. Βάζουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι σε 2-3 δόσεις. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα ψησίματος για κέικ 30x11cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ). Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και ζαχαρωμένα φρούτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου