ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά μας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το φασκόμηλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Με ένα μπλέντερ χειρός, κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, με λίγο κολοκυθόσπορο, με μπούκοβο (προαιρετικά) και με λίγο ελαιόλαδο. Αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες. Χορταστική και πεντανόστιμη!
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 μεσαία πατάτα
- 700γρ. καρότα (7-8 μεσαία καρότα)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. φασκόμηλο
- χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
- 1,7-1,8 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κουταλιές γιαούρτι (για σερβίρισμα)
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο (για σερβίρισμα)
- μπούκοβο (για το σερβίρισμα)
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά μας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το φασκόμηλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Με ένα μπλέντερ χειρός, κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, με λίγο κολοκυθόσπορο, με μπούκοβο (προαιρετικά) και με λίγο ελαιόλαδο. Αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες. Χορταστική και πεντανόστιμη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου