ΥΛΙΚΑ:
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20γρ. στέβια για ζαχαροπλαστική
- 125mL γάλα
- 2 αβγά
- 125γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 βανιλίνη
- 75γρ. σοκολάτα κουβερτούρα στέβια κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 100γρ. σταφίδες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα μπολ ζυγίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το αλάτι, τις σταφίδες, την κανέλα, τη βανιλίνη, το baking powder και τα κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη στέβια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι να τα ενσωματώσουμε όλα. Βάζουμε το γάλα και χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι σε 2-3 δόσεις. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα ψησίματος για κέικ 30x11cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ). Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου