ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα που μπορούμε να το πλάσουμε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο. Πάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 6 ποτήρια αλεύρι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 3 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- σουσάμι για το γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα που μπορούμε να το πλάσουμε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο. Πάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου