ΥΛΙΚΑ:
Για τη φάβα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Το βάζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν η φάβα αρχίζει και λιώνει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ) μέχρι να έχουμε μια λεία φάβα. Τοποθετούμε τη φάβα στην πιατέλα που θα τη σερβίρουμε για να σταθεί και στύβουμε από πάνω το λεμόνι. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και έπειτα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε το γλάσο βαλσαμικού και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά και τα κρεμμύδια μας να είναι μαλακά. Σερβίρουμε τα κρεμμύδια πάνω από τη φάβα και απολαμβάνουμε!
Για τη φάβα:
- 250γρ. φάβα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλάσο βαλσαμικού
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Το βάζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν η φάβα αρχίζει και λιώνει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ) μέχρι να έχουμε μια λεία φάβα. Τοποθετούμε τη φάβα στην πιατέλα που θα τη σερβίρουμε για να σταθεί και στύβουμε από πάνω το λεμόνι. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και έπειτα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε το γλάσο βαλσαμικού και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά και τα κρεμμύδια μας να είναι μαλακά. Σερβίρουμε τα κρεμμύδια πάνω από τη φάβα και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου