ΥΛΙΚΑ:
Για 2-3 μερίδες
Για 2-3 μερίδες
Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας:
- 250γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1/2 καρότο τριμμένο
- 1/2 κολοκύθι κομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αβγό
- 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1/4 κ.γ.πάπρικα
- 1/4 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 μήλο
- 100γρ. γιαούρτι
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα μανιτάρια:
- 8 μανιτάρια portobello
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπιφτεκάκια (10-12 μπιφτεκάκια) στο μέγεθος ενός καρυδιού (η ζύμη θα είναι υδαρή αλλά αυτό θα κάνει τα μπιφτέκια ζουμερά). Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 12-15 λεπτά (ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί κόβοντας ένα στη μέση) και τα αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα τηγανάκι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Για τα σάλτσα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μήλο. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μήλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε 1 λίτρο βρασμένο νερό και τον κύβο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αμέσως βάζουμε το μίγμα σε ένα μπλέντερ ή χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να είναι λείο. Επιστρέφουμε το μίγμα στο τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στη σάτσα τα μπιφτεκάκια και τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια γαλοπούλας με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου