ΥΛΙΚΑ:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Για τη ζύμη, ζεσταίνουμε λίγο το νερό μας και του προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσοχή το νερό μας πρέπει να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό γιατί θα σκοτώσει τη μαγιά. Σε ένα μίξερ με γάντζο ή σε ένα μπολ (όπου θα ζυμώσουμε με τα χέρια μας τη ζύμη), βάζουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ξεκινάμε το μίξερ και το έχουμε σε μέτρια λειτουργία για 8-10 λεπτά μέχρι όλη η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι πάνω στο γάντζο. Αυτό πρέπει να περιμένουμε αν την πλάθουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κάπαρη, το πιπέρι και το δυόσμο ψιλοκομμένο. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει και την αφήνουμε για 45 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για ψωμί ή για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε!
- 400γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κολοκυθάκια
- 180mL νερό
- 80mL ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 10 φυλλαράκια δυόσμου
- αλάτι
- πιπέρι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Για τη ζύμη, ζεσταίνουμε λίγο το νερό μας και του προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσοχή το νερό μας πρέπει να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό γιατί θα σκοτώσει τη μαγιά. Σε ένα μίξερ με γάντζο ή σε ένα μπολ (όπου θα ζυμώσουμε με τα χέρια μας τη ζύμη), βάζουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ξεκινάμε το μίξερ και το έχουμε σε μέτρια λειτουργία για 8-10 λεπτά μέχρι όλη η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι πάνω στο γάντζο. Αυτό πρέπει να περιμένουμε αν την πλάθουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κάπαρη, το πιπέρι και το δυόσμο ψιλοκομμένο. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει και την αφήνουμε για 45 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για ψωμί ή για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου