ΥΛΙΚΑ:
Σε ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίξερ. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Βάζουμε τη μισή πίσω στο μίξερ. Κοσκινίζουμε μέσα το κακάο, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε μια φόρμα ψησίματος βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο διαφορετικά μίγματα, μέχρι να τελειώσουν και τα δύο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και αχνίζουμε.
- 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ. ζάχαρη
- 120γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή ένα λοβό βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου