ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά κατά 1 λεπτό λιγότερο. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τα λουκάνικα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φαρφάλες, το μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας (ιδανικά παρμεζάνα) και απολαμβάνουμε!
- 500γρ. μακαρόνια φαρφάλες
- 300γρ. λουκάνικο με πράσο και πορτοκάλι
- 300γρ. χυμό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 15 πολύχρωμα ντοματίνια
- 3 κ.σ. ελιές καθαρισμένες και κομμένες
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκα φύλλα βασιλικού
- τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά κατά 1 λεπτό λιγότερο. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τα λουκάνικα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φαρφάλες, το μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας (ιδανικά παρμεζάνα) και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου