ΥΛΙΚΑ:
- 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180γρ. ζάχαρη
- 120γρ. γιαούρτι
- 2 αβγά
- 150γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 βανιλίνη
- 1 συσκευασία Ανανά ''ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ''
- 3-4 κερασάκια γλασέ
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα μπολ ζυγίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το αλάτι, τη βανιλίνη και το baking powder. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι να τα ενσωματώσουμε όλα. Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι σε 2-3 δόσεις. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα ψησίματος για κέικ 30x11cm. Κόβουμε τον ανανά σε μικρότερα κομμάτια και τον τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα, έτσι ώστε η πρώτη φέτα ανανά να καλύπτεται λίγο από τη δεύτερη, η δεύτερη φέτα να καλύπτεται λίγο από την τρίτη κ.ό.κ. Γεμίζουμε τα κενά με τα κερασάκια γλασέ που έχουμε κόψει στη μέση. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα του κέικ και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ). Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου