Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ:

  • 50γρ. κακάο
  • 250mL βραστό νερό
  • 125γρ. βούτυρο
  • 225γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 βανιλίνη
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
   Για το γλάσο:
  • 150mL νερό
  • 150γρ. βούτυρο
  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

     ΟΔΗΓΙΕΣ:

  Αρχικά φτιάχνουμε το γλάσο γιατί χρειάζεται λίγη ώρα να σταθεί. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γυαλίσει. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη σόδα, τη βανιλίνη και το baking powder. Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και έπειτα το μίγμα με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το νερό . Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα για cupcakes (βγαίνουν περίπου 20), βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 18-20 λεπτά. Βάζουμε το γλάσο που έχει σταθεί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes. Αχνίζουμε και σερβίρουμε!


1 σχόλιο: