Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

        ΥΛΙΚΑ:


  • 2 κ.σ. ηλιόσπορο 
  • 100γρ. λουκάνικο χωριάτικο (1 μικρό τεμάχιο)


Για την ψητή γλυκοπατάτα:

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σαλάτα:
  • 1/2 συσκευασία Ιταλική ''Φρεσκούλης''
  • 1/2 συσκευασία Ρόκα άγρια ''Φρεσκούλης''
Για τη βινεγκρέτ κουρκουμά:
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 40γρ. ξύδι
  • 20γρ. μουστάρδα
  • 30γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
      ΟΔΗΓΙΕΣ:

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την κανέλα, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά. 

Κόβουμε σε φέτες το λουκάνικο και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο μπλέντερ ή στο χέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ανακατεύουμε όλα την ιταλική σαλάτα και τη ρόκα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε το μίγμα σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια της γλυκοπατάτας και του λουκάνικου. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τον ηλιόσπορο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου