Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο φύλλα ολικής άλεσης για πίτα
  • 1 κιλό κολοκυθάκια 
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο + έξτρα για να αλείψουμε τα φύλλα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200γρ. φέτα
  • 80γρ. gouda τριμμένη
  • 70γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 αβγά
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
          
          ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε στο ''χοντρό'' του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε 1-2 κ.γ. αλάτι και το αφήνουμε για μισή ώρα. Όταν περάσει, τα στίβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά (μην τα σφίξετε πολύ, χρειαζόμαστε λίγη υγρασία). Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Σπάμε μέσα τη φέτα και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, τα αβγά, τον άνηθο, το γιαούρτι, το δυόσμο, το σιμιγδάλι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα ταψί, απλώνουμε 1 από τα 6 φύλλα του πακέτου και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τρίτο φύλλο και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ένα-ένα τα φύλλα όπως προηγουμένως (φύλλο-ελαιόλαδο-φύλλο). Έτσι έχουμε τρία φύλλα κάτω και τρία φύλλα πάνω. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά και απολαμβάνουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου