ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγαίνει διαυγές. Τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τη βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στο ''χοντρό'' του τρίφτη και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε την κινόα και το κολοκυθόσπορο. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το dressing στη σαλάτα μας. Βάζουμε όσο θέλουμε, ανάλογα με τις γεύσεις μας. Δοκιμάζουμε όσο προσθέτουμε για να δούμε πως μας αρέσει. Μια τέλεια ιδέα για μια καλοκαιρινή σαλάτα!
- 70γρ. κινόα
- 3 μεγάλα καρότα
- 25γρ. κολοκυθόσπορο
Για το dressing:
- 100mL ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγαίνει διαυγές. Τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τη βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στο ''χοντρό'' του τρίφτη και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε την κινόα και το κολοκυθόσπορο. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το dressing στη σαλάτα μας. Βάζουμε όσο θέλουμε, ανάλογα με τις γεύσεις μας. Δοκιμάζουμε όσο προσθέτουμε για να δούμε πως μας αρέσει. Μια τέλεια ιδέα για μια καλοκαιρινή σαλάτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου